Experimentul Realizării Sinelui

Metoda de meditație inițiată în 1970 de doamna Shri Mataji Nirmala Devi actualizează în ființa umană experiența Realizării Sinelui, prin activarea energiei subtile de natură divină, Kundalini.

Experiența activării lui Kundalini – devenită accesibilă prin SAHAJA YOGA maselor largi – reprezintă împlinirea profețiilor Scripturilor tuturor religiilor despre o epocă a renașterii spirituale.

Ea aduce saltul final în evoluția conștiinței umane, care dobândește o nouă dimensiune: conștiința vibratorie. Realitatea și adevărul absolut ajung a fi percepute la nivelul sistemului nervos central.

Ca rezultat al acestei dezvoltări a conștiinței, evoluția spirituală se produce fără efort, individul redobândește virtuțile moralității, iar instalarea echilibrului fizic, mental și emoțional conduce la integrarea ființei și a personalității.

Puteți face acest experiment chiar acum, urmărind fragmentul video din cadrul programului public susținut de Shri Mataji la 2 septembrie 1994, la Sala Polivalentă din București.

Shri Mataji Nirmala Devi - fondatoarea Sahaja Yoga

„Este dreptul fiecăruia să atingă acest stadiu al propriei evoluții, și tot ce este necesar pentru aceasta se găsește deja în interior.

Însă, deoarece vă respect liberul arbitru, trebuie să aveți dorința de a atinge acest stadiu, nu vi se poate impune.”

SHRI MATAJI NIRMALA DEVI

Shri Mataji Nirmala Devi

Conferințe publice

Shri Mataji Nirmala Devi a ținut mai mult de 3000 de discursuri publice înregistrate, în întreaga lume.

Fie că a fost vorba de o școală de țară, de o conferință medicală, de o întrunire a unor funcționari ONU sau de o sală comunală, mesajul său central a fost același: introspecție, evoluție, pace interioară și – cel mai important dintre toate – realizarea/cunoașterea sinelui nostru real.