William Blake, un profet al timpurilor moderne Serie de evenimente la Biblioteca Metropolitană București
28 noiembrie – 12 decembrie 2023

William Blake, un profet al timpurilor moderne

În perioada 28 noiembrie – 12 decembrie 2023 la Sediul central al Bibliotecii Metropolitană București, are loc seria de evenimente reunite sub titlul 𝑾𝒊𝒍𝒍𝒊𝒂𝒎 𝑩𝒍𝒂𝒌𝒆, 𝒖𝒏 𝒑𝒓𝒐𝒇𝒆𝒕 𝒂𝒍 𝒕𝒊𝒎𝒑𝒖𝒓𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒎𝒐𝒅𝒆𝒓𝒏𝒆, din care face parte expoziția foto-documentară „Pictura lui William Blake în lumina Sahaja Yoga”, realizată de Carol și Luis Garrido (Marea Britanie).

Carol și Luis Garrido au făcut timp de 14 ani o muncă de cercetare care, printre altele, a dus la descoperirea mormântului real al poetului, pictorului și profetului William Blake în 2018.

Expoziția este prezentată în traducere românească și este dedicată centenarului Shri Mataji Nirmala Devi, fondatoarea Sahaja Yoga, personalitate care a promovat ea însăși arta lui Blake. Vernisajul are loc pe data de 28 noiembrie (ziua de naștere a lui William Blake), la ora 19:00.

William Blake, un profet al timpurilor moderne. Serie de evenimente la Biblioteca Metropolitană București
Calendarul evenimentelor

Serie de evenimente la Biblioteca Metropolitană București

01

Vernisajul expoziției „Pictura lui William Blake în lumina Sahaja Yoga” de Carol și Luis Garrido

Marți, 28 noiembrie 2023, ora 19:00

02

Sesiune practică: Realizarea Sinelui – o profeție împlinită

Miercuri, 29 noiembrie 2023, ora 17:30

03

Sesiune științifică: incursiune în simbolistica și modalitățile de interpretare a creației literare și vizuale a lui William Blake (I)

Luni, 4 decembrie 2023, ora 12:00

04

Conferință: Pictura lui William Blake în lumina Sahaja Yoga

Marți, 5 decembrie 2023, ora 17:00

05

Conferință și meditație: Tiparul spiritual al lui William Blake în istoria umanității

Miercuri 6 decembrie 2023, ora 17:30

06

„Opera la Bibliotecă” prezintă o Seară de muzică și poezie din lirica lui William Blake

Joi, 7 decembrie 2023, ora 18:00

07

Seară de lectură din creația lui William Blake

Vineri, 8 decembrie 2023, ora 17:30

08

Recital de muzică clasică indiană: Raag Bhairav

Sâmbătă, 9 decembrie 2023, ora 11:00

09

Sesiune științifică: incursiune în simbolistica și modalitățile de interpretare a creației literare și vizuale a lui William Blake (II)

Luni, 11 decembrie 2023, ora 12:00

10

Finisajul expoziției „Pictura lui William Blake în lumina Sahaja Yoga” de Carol și Luis Garrido

Marți, 12 decembrie 2023, ora 15:00

William Blake, un profet al timpurilor moderne
Serie de evenimente la Biblioteca Metropolitană București

Intrarea la toate evenimentele este liberă

Adresa: Biblioteca Metropolitană București, sediul central (Mihail Sadoveanu), str. Tache Ionescu Nr. 4, Sector 1 (Piața Romană/Amzei)

Povestea expoziției

Pictura lui William Blake în lumina Sahaja Yoga”, pe care au realizat-o Carol și Luis Garrido începe în anul 1984, la Londra, unde însăși Shri Mataji Nirmala Devi, personalitatea spirituală care a fondat Sahaja Yoga în anii 1970, le prezenta discipolilor în casa ei un album cu picturi de William Blake, în care au fost identificate detalii care descriu canale energetice, chakre, dar și tattwas (principii divine în filosofia vedică) și chiar temele legate de practica detaliată a Sahaja Yoga; o atenție deosebită a fost acordată modului particular în care erau reprezentați Fecioara și Pruncul Isus.

Dincolo de mesaje cifrate și de simboluri, picturile lui William Blake emiteau vibrații imense și o bucurie extraordinară, iar entuziasmul lui Shri Mataji a fost molipsitor în întreaga colectivitate. Shri Mataji a vizitat ulterior, împreună cu sahaja yogini din Londra, Galeria Tate Britain, unde fiecare pictură a fost analizată cu mare atenție. Shri Mataji a demonstrat sursa vibrațiilor, iar cei prezenți au fost invitați să le verifice.

Expoziția realizată de Luis Garrido conține conține o selecție de aproximativ 150 de picturi ale lui William Blake structurată în trei părți, dintre care, la Biblioteca Metropolitană vor fi prezentate 70. Această mică serie de picturi demonstrează că există nenumărate „Reflectări de principii Sahaja Yoga în William Picturile lui Blake”.

Shri Mataji a declarat că „Sahaja Yoga este destinată oamenilor care au o inimă foarte mare, în care Iisus Hristos ar putea fi adorat. De aceea William Blake a spus foarte clar că Anglia ar trebui să fie Ierusalimul”.

„100 de ani”

În 2023 se aniversează 100 de ani de la nașterea lui Shri Mataji Nirmala Devi, personalitate care a trăit o viață dedicată transformării vieților oamenilor prin descoperirea și dezvoltarea propriei lor naturi spirituale. În anii ’70, ea a dezvoltat tehnica Sahaja Yoga, care implică activarea energiei Kundalini, prin care oamenii pot ajunge la o stare de echilibru și pot dezvolta calitățile intelectuale și creative.

Shri Mataji a călătorit în întreaga lume timp de peste 40 de ani, ținând discursuri și seminarii și oferind învățături practice pentru mii de oameni. De-a lungul activității sale, Shri Mataji a primit Medalia Păcii a Națiunilor Unite, Premiul Pleiade 1996 (Italia) sau Medalia de aur decernată de Secretariatul „Eco Forum”.

Despre autori

Avocat britanic de origine portugheză, Luis Garrido a făcut parte timp de 12 ani din conducerea Societății Blake din Londra și a realizat o muncă de cercetare (în colaborare cu Societatea Blake și cu Primăria Londrei) privind amplasamentul mormintelor lui William Blake și soției sale, Catherine, identificând locul exact al acestora. A publicat mai multe studii apreciate de cercetătorii din întreaga lume ai operei marelui poet și pictor englez, printre care unul despre Isus Hristos în pictura lui Blake.

În prezent, Luis lucrează la un nou proiect de cercetare privind conexiunea dintre filosofia lui William Blake și curentele filosofice tradiționale asiatice. În toată această activitate i-a fost alături soția sa, Carol Garrido (M A) arhitect peisagist, fost membru acreditat al Institutului de Peisagistică și al comitetului Societății Blake.

Echipa proiectului

Expoziție alcătuită și documentată de Carol și Luis Garrido.

Traducere în limba română de Anca Ionescu și Dragoș Rusu.

Curator: Viorel Untaru.


„100 ANI”

Muzică și spiritualitate pe malurile Dunării

Un eveniment dedicat Centenarului Shri Mataji Nirmala Devi.
Pornind de la evocarea Dunării care binecuvântează opt țări înainte de a ajunge la Tulcea, programul propune o călătorie interioară, dincolo de gânduri și emoții prin intermediul meditației și al muzicii.
INTRAREA ESTE LIBERĂ!

URMĂREȘTE-NE PE social media

Sâmbătă, 23 septembrie 2023, ora 18.00, Biblioteca Județeană Biblioteca Județeană „Panait Cerna” din Tulcea va găzdui evenimentul Muzică și spiritualitate pe malurile Dunării, dedicat Centenarului Shri Mataji Nirmala Devi . Pornind de la evocarea Dunării care binecuvântează opt țări înainte de a ajunge la Tulcea, programul propune o călătorie interioară, dincolo de gânduri și emoții prin intermediul meditației și al muzicii.

Interpretează:

Cleopatra David – soprană

Ionuț Diaconu – pian

În program:

Lucrări de Fr. Schubert, A. Dvořák, J. Strauss II, S. Păutza/I. Diaconu, G. Grigoriu

Moment de evocare Shri Mataji Nirmala Devi & meditație

Conferință (proiecție video)

„Într-o simbioză armonioasă, așa cum apele liniștite ale Dunării, își croiesc drumul cu hotărâre prin istoria și peisajul Europei, dorința noastră de evoluție spirituală este cea care definește sensul existenței noastre. Dunărea poate fi asemănată lui Kundalini, energia maternă care, o dată trezită, aduce iluminarea în ființele umane. Oferim prin acest program un omagiu lui Shri Mataji Nirmala Devi, fondatoarea Sahaja Yoga, în anul Centenarului și glorificăm frumosul nostru fluviu“, declară soprana Cleopatra David, care va evolua în recital pe 23 septembrie.

Shri Mataji Nirmala Devi, de la nașterea căreia aniversăm 100 de ani, a trăit o viață dedicată transformării vieților oamenilor prin descoperirea și dezvoltarea propriei lor naturi spirituale. În anii ’70, ea a dezvoltat tehnica Sahaja Yoga, care implică activarea energiei Kundalini, prin care oamenii pot ajunge la o stare de echilibru și pot dezvolta calitățile intelectuale și creative.

Shri Mataji a călătorit în întreaga lume timp de peste 40 de ani, ținând discursuri și seminarii și oferind învățături practice pentru mii de oameni. De-a lungul activității sale, Shri Mataji a primit Medalia Păcii a Națiunilor Unite, Premiul Pleiade 1996 (Italia) sau Medalia de aur decernată de Secretariatul „Eco Forum”.

Sahaja Yoga își desfășoară activitatea în cadrul unor organizații nonprofit care activează în peste 100 de țări, în baza principiilor de moralitate, spiritualitate, promovarea diversității culturale și implicarea în problemele comunității. Cursurile, susținute de voluntari în întreaga lume, sunt publice și gratuite. Asociația Sahaja Yoga – România a fost fondată în 1991 și desfășoară activități în aproape toate marile orașe ale țării.

Afiș Concert Turneul International Inner Joy_Bucuresti-13 Aug 2023

Turneul Internațional

„INNER JOY”

ATELIERE, PREZENTĂRI,
MUZICĂ INDIANĂ, DANS, MEDITAȚIE

Sahaja Yoga ne învață să trăim o viață
echilibrată, fără stres, cu iubire necondiționată față de umanitate.

Program Concert Turneul International Inner Joy_Bucuresti-13 Aug 2023

Tehnicile de bază ale Sahaja Yoga pot fi învățate în câteva ședințe.

Pentru ședințe gratuite, puteți vizita:

https://sahajayoga.ro


https://www.sahajayogalife.ro

Sahaja Yoga Day 2023

Ziua Internațională a Yoga

Centenarul nașterii lui SHRI MATAJI și Ziua Internațională a Yoga
sunt sărbătorite peste tot în România și în întreaga lume.

Sahaja Yoga ne învață să trăim o viață
echilibrată, fără stres, cu iubire necondiționată față de umanitate.

Shri Mataji Nirmala Devi

Tehnicile de bază ale Sahaja Yoga pot fi învățate în câteva ședințe.

Pentru ședințe gratuite, puteți vizita:

https://sahajayoga.ro
https://www.sahajayogalife.ro

Poster Eveniment aniversar în București, pe 21.03.2023

STRESS MANAGEMENT PRIN SAHAJA YOGA

Vă invităm să urmăriți UN NOU VIDEO pe canalul oficial Sahaja Yoga România, ce a avut premiera în data de 16.01.2021.

Viața noastră, acum mai mult ca niciodată, este plină de încercări, tensiuni și probleme. Cum putem face față?

În acest video vă prezentăm o metodă eficientă, simplă și gratuită, demonstrată prin cercetări medicale, de stress management.

Vizionare plăcută!

Autocunoaștere și alimentație

Seminar online din data de 24 octombrie 2020